Rapeat vohvelit
(ilman kananmunaa)
2 dl kylmää vettä (tai vichyä)
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kuohukermaa
ripaus suolaa (sokeria)
Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi
taikinaksi. Lisää suola (sokeri). Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita
taikinaan.
Belgialaiset vohvelit
4.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl tomusokeria
200 g voita
4.5 dl maitoa (tai osittain vichyä - kuohkeampaa)
3 eroteltua kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
suklaakastiketta, mansikkaa yms.
Sekoita vehnäjauhot,
leivinjauhe, tomusokeri, maito sulatettu voi ja kananmunan keltuaiset.
Vaahdota kananmunan valkuaiset. Yhdistä taikinaan.
Paista CLOER 1445 belgialaisella vohveliraudalla.
Tarjoile suklaakastikkeen, mansikoiden tai marjonen
kanssa. Nautiskele! |